Țara mea de hoți, țara mea de corupți

N-am mai prea tratat subiecte de politică în ultima vreme, că nu prea mai e nimic de dezbătut; aia e, mi-am zis, ne-au tras-o pesedeii de ne-a sunat apa-n cap, bravo lor, asta a vrut națiunea, asta a ales și poate că n-o fi dracu’ atât de negru precum credem noi, ăștia ‘anti’. Da’ iată că nu s-au uscat bine ștampilele pe buletinele de voturi, că PSD-u’ a și scos colții și-anceput să-ncalece statu’ și justiția cu o agresivitate care ne-aduce aminte de trista epocă Bombonel Năstase, când procurorii și ziariștii se sinucideau în condiții suspecte sau luau bătăi surori cu moartea prin ganguri întunecoase.

Nu vă lăsați amăgiți de anemica semivictorie obținută de Iohannis, PSD-u’ o să-și facă de cap, prin OUG, prin Parlament, cumva își vor ierta singuri infracțiunile. Și nu vă puneți speranța că vre-un votac pesedist crede că ar fi greșit, în fapt îs atât de idioți încât speră din tot sufletu’ ca Dragnea să fenteze justiția și probabil să-l aleagă Președinte!

Și asta mă sperie cel mai mult: mulți dintre ei înțeleg cu subiect și predicat că ăla e infractor, da’ îl vor scăpat de justiție. Ăsta e modelu’ de urmat al românului de rând: un șmecheraș fără prea multă carte, care face ce vrea mușchiu’ lui și scapă cu fața curată de prin hățișurile legilor, pentru ca apoi să ne flegmeze arogant în creștet. Ăsta e visul umed al prostovanului dus mai rar la școală, dar care se crede special: să ajungă atât de șmecher încât să se pișe pe legile care se aplică oamenilor decenți și să ne mai și arate curu’ precum maimuța urcată-n cocotier.

Nu vă mai amăgiți că ar exista decență și dorință de evoluție în țara asta; nu vă mai amăgiți că majoritatea ar vrea economie competitivă, dreptate șa. Nu, majoritatea vrea circ, bani nemunciți, furt, corupție, cumetrie și superficialitate. Așa au învățat de la părinți, așa au trăit, așa trăiesc și asta vor în continuare; știu, unii n-au ajuns așa din vina lor, dar nici măcar nu mai contează cât timp dau greutate oamenilor care-au creat sistemu’ ăsta de valori răsturnat.

Trebuie să renunțăm să credem că țara asta o să dea vreodată doi bani pe competență, cinste, demnitate, corectitudine și alte abstracțiuni care contează doar pentru un procent nesemnificativ din populație; România n-a fost și nu va fi niciodată țara oamenilor decenți, care vor un climat sănătos în care să-și vadă de treabă, a fost și va fi mereu țara fentacilor, a hoților și-a orientaților, a șperțuitorilor și superficialilor, a corupților și-a corupătorilor.

Of, Românie, țara mea de hoți, țara mea de corupți!

15977601_1277207905691287_5312221687067455268_n

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Țara mea de hoți, țara mea de corupți”

Scrie un comentariu: