Țeapă la angajare!

Stăteam eu liniștită la servici când îmi sună telefonul, era o doamnă care mă întreabă  dacă am aplicat pentru postul Operator relații publice (frate, ce denumiri pompoase le mai dau ăștia). Zic Da și îmi zice tipa că am fost selectată pentru post. Hm, deja mi s-a părut suspect. Adică cum, mă angajezi așa fără interviu? Fără să vorbești cu mine față în față?

Nu zic nimic și tipa continuă: Va trebui totuși să vă prezentați sâmbătă la un interviu cu managerul. Dar să vă explic mai întâi cine suntem noi și în ce constă postul. Noi suntem o companie de recrutare și plasare forță de muncă din București și dorim să ne deschidem birou și în Iași. Dvs. va trebui să stați la birou și să oferiți informații clienților. Salariul dvs va fi de 1200 RON partea fixă și comision în funcție de dosarele de angajare făcute. Rețineți că dvs. veți primi 1200 RON chiar dacă nu incheiați niciun dosar. Există și posibilitate de promovare ca manager, dar despre asta se va discuta atunci. Contractul se va încheia inițial pe o perioadă de 12 luni și daca totul e bine se va prelungi pe perioadă nedeterminată. Însă,va trebui să achitați o taxă de angajare de 1000 RON.

Hai sincer, dar sincer, sincer! De când dumnezeu meu trebuie să dai bani la angajare? Eu de taxă de angajare nu am mai auzit, de garanție da, de șpagă da, dar de taxă de angajare nu!

Apoi continuă tipa: Deci, să vă mai enumăr beneficiile și condițiile de angajare….și mi le zice iar. Și am să vă rog să îmi trimiteți un email pe adresa…deja auzeam numai bla bla bla în care să spuneți că ați luat la cunoștință de condițiile de angajare și că sunteți de acord cu ele. Oricum, dacă vă răzgândiți în 15 zile taxa vă este returnată.

Oare chiar există lume care pune botul? Dacă atunci când m-am angajat eu la schimb mi s-a spus că au fost depuse 300 de CV-uri, oare câte s-au depus pentru postul ăsta? Și 1000 RON e mult, dacă 10% din cei care au depus pun botul și dau banii, asta într-un singur oraș, e o țeapă mărișoară.

Dar  eu sper că nu există fraieri care chiar să creadă.

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

7 thoughts on “Țeapă la angajare!”

  1. Imaginatia nu are limite. Taxa pentru angajare e ceva nou, e prima data cand aud de asa ceva. Mai erau asa zise agentii de modeling care cereau taxa pentru sedinte foto, dar pentru angajare?! Vor ajunge sa ceara taxa si pentru depunere CV :))

  2. @ Florin Cred ca ai dreptate, dar eu sper. Am sa raman cu speranta:)))
    @ Cosmin Sa stii ca din taxa pentru depunere CV s-ar face o groaza de bani pentru ca multe lume depunde aiurea sau poate s-ar reduce fenomenu asta. Oricum, uite unde statea mintea de infractor :))

  3. Te rog defineste cuvantul teapa.Atata timp cat tu practic nu ai dat niciun banut ,nu cred ca ai vreo baza sa spui ca ar fi vreo teapa.Am observat ca mai toti care spun ca au luat teapa la ceva,practic decat au presupus acest lucru,deoarece concret nu au avut consecinte sau ceva de genu.
    O intrebare: daca trebuia sa te angajezi undeva pe pile si ti se cereau banii astia ca spaga( asa se procedeaza la romani) probabil ca acceptai imediat nu? Dar asa ca ii zice taxa de angajare sigur este teapa :)) .Exista firme care chiar percep o astfel de taxa si in Ro si in strainatate,este un concept nou,dar romanul… :))

Scrie un comentariu: