Timişorean pentru o zi!

Pe la o vârstă pe care nu o mai reţin, da’ oricum eram cichito şi probabil se întâmplau evenimente care acum îs în cartea de istorie, când simţeam nevoia de afirmare, m-am dus să mă fac rugbyst. Să mor io, aşa mi-o plăcut mingea aia ovală… La început m-am întrebat cine o fost aşa chior încât o făcut o minge strâmbă?

În fine, după ce am trecut peste partea cu întrebările, m-o dus bătrânu’ Ruşanu la antrenor; ăla se uită la mine cum se uită un constuctor la un teren pe care urmează să răsară o casă: cam slăbuţ, nu ştiu ce să zic… Bă, aşa-mi venea să-i aplic un sepuku peste cap! Ce, n-ai auzit de proverbu ăla că buturga mică răstoarnă caru’ mare?

Mno, mă ia totuşi, mă bagă la antrenamenţi, ture, chestii de rugby, ştiţi voi… Ăia mai vechi tot făceau mişto de mine cu faza aia hai că te băgăm uvertură pe grămadă! Şi m-am antrenat io cu sârg şi patos şi noaptea visam numa’ grămezi şi scheme tehnice, grămezi organizate, fluturi şi toate numele idioate de scheme pregătite…

Am primit chiar şi botezu’ rugbyştilor într-o deplasare; îi prea dureros să îmi reamintesc despre el…da implică crampoanele de pe teneşii colegilor şi bucile tale neacoperite de vreun fir textil…uhhh!

Până la un meci mai uşor când antrenoru’ s-o gândit să mă introducă în atmosfera jocului să vezi cum îi acolo, în mijlocu’ acţiunii. Mă bag deci acolo, ne fugărim puţin p-acol pe teren, pasăm, câştigăm teren, ne bucurăm, ne piţiponcim etc.

Şi ce crezi că se-ntâmplă la prima grămadă mai serioasă? M-am trezit cu vreo tonă de rugbyşti – în viu – peste mine! Bă, mi-or trebuit vreo două minute să mă dezgrop din gazon, apoi încă cinci să-mi recapăt capacităţile locomotorii. Îi ca şi cum te-ar călca un cilindru cu tăvălugi de carne, la dracu!

Şi atunci mi-am dat io seama că rugby-u’ îi un sport fain, da’ nu pentru piţiponci fragili ca mine! Mi-am amintit asta pentru că zilele trecute am câştigat un bilet la Finala Cupei Roşia Montană Gold Corporation, în care voi susţine violeţii timişoreni, că tot suntem ‘înfrăţiţi’ cu bloggerii din Timişoara! Sărum-mâna Tiţa! Ăştia care nu veniţi băgaţi un like aici, să contribuiţi şi voi cu ceva! 😀

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Timişorean pentru o zi!”

Scrie un comentariu: