Timp pentru blog…?

În căutarea unui răspuns justificat dacă pot să mă apuc la modul serios de blogging am căutat să rezolv o mică problemă care mă ţine momentan în loc.

Mă refer la timpul pe care ar trebui să îl aloc acestei activităţi..pe lânga altele bineânţeles…prin urmare să procedăm la un raţionament uşor matematic:

Am un fond total de timp  zilnic de 16 ore*/960 minute – să îl notăm ftz

*de ce 16 ore? păi să vedem…p.p. că ne trezim la 06 fix şi ne culcăm frumos cam pe la orle 23  seara fix,  de la 06 la 07 cam ce fac e un zero barat -în sensul că e timp pierdut/petrecut cu facut şusu după trezire, duş, spalat pe dinţi, bărbierit dacă e necesar, îmbracat dezbracat şi  dus copil la gradi, alergat pe scări sus jos, formula 1 până la job.

La fiecare oră scădem un timp de 5 min pt nevoi fiziologice –  tnv = 960 / 5=192 min.

Avem un timp pentru pauza de masă -considerăm doar 2 mese principale:prânz şi cină cu un 30 de min fiecare: tpm=2 x 30=60 si obtinem un timp util de 708 min (ftz-tnv-tpm) adică 11 0re.

Presupunem că  blogul e orientat spre social media*.

* habar nu am ce a aia dar o citez pe Laura Nita “Si ca sa dau si o definitie ceva mai amuzanta, dar care nu inceteaza sa fie adevarata, am sa il citez pe Avinash Kaushik, analist Google, care spune asa: “Social media is like teen sex. Everyone wants to do it. Nobody knows how. And when it’s finally done there is surprise it’s not better.”Vezi

Avem  2 evenimente de socialmedia, timpul alocat ar fi ceva de genu:

tu – (tpevsm x nr evenimente la care participi )- (trelevsm x nr evenimente la care ai participat si vei scrie despre ele)

tu – timp util rămas , adică cele 708 minute.

tpevsm – timp petrecut la un eveniment social media – un timp de 40 min e acceptabil

trelevsm – timp relatare eveniment social media – adică cam cât îţi ia să postezi  pe blog despre eveniment, aici includem descarcat poze, scris text, corectat text, asezare în pagina, insert poze, linkuri bla bla (microblogginul aka twitter nu se ia în considerare pt ca vorbim despre blog)-  un 60 de minute apreciez eu.

rezultă că 708 -(40 x 2 )- (60×2) = 508 min ramase-  adică 8,46 ore “ramase” libere, sau dacă ai un job cam orele de la servici (acele 8 ore de muncă comunistă).

Inlocuieste tpevsm cu timp evenimet arie interes şi poti aplica raţionamentul si pentru alte evenimente, asta dacă ai timp de umblat pe coclauri pe la evenimente iar  dacă eşti mai închistat de  timp- nu prea ai cum să pleci de la job (jobul nu e din ală pt blogări cu workshopuri de socialmedia, mondenitati, presă, e din ală cu şantier, flex, aparate de sudură,vaselină, ulei, etc. sau orice alt job care te ţine pe loc) concluzia e cam tristă: timp ai, dar nu ai cum să atragi prea mulţi cititori pentru blogu tău, pentru că în varianta cu job ( la stat sau patron care sigur te lasă pe facebook, g+, twitter sau altlele gen în timpul orelor de lucru) nu ai cum sa ajungi pe la mondenităţi, evenimente de socialmedia.

deci…ce nişă ar trebui să abordez…că timp este dar…nu pentru orice.

 

2 thoughts on “Timp pentru blog…?”

  1. Păi ce faci la jobu’ comunist? Eşti bun în ceea ce faci? Ce chisiuri ai văzut în domeniu? Ce reguli sfinte respecţi tu când lucrezi? Ce sfaturi ai pentru începători? Etc…

  2. Andrei…mi-ai facut neuronul varza (nu ca ar fi el mai tresarit!). Tu chiar toata viata ti-o planifici matematic si sistematic ?
    Foloseste-te de ceea ce sti in domeniul asta. Ai un har aparte de-a explica si celei mai talaboance minti si s-o mai si faci sa inteleaga. Plus de asta, subscriu la ce-a zis Florin mai sus…

Scrie un comentariu: