Un D.J. bun

Nu se poate să nu te fi întrebat la un moment dat ce înseamnă un D.J. bun. Un D.J. al zilelor noastre nu mai e doar ‘omul care schimbă discurile’, e mult mai mult de atât! E omul care dintr-o mare de muzici mai bune sau mai rele îţi aduce în urechi ceea ce consideră că vrei tu să asculţi, că te atrage, că-ţi gâdilă urechea într-un mod plăcut.

Eu cred că un D.J. bun este acela care îţi bagă în urechi muzică pe care o apreciezi, indiferent că eşti sau nu fan al genului de muzică respectiv.

Ca să nu vorbesc în van, vă explic: zilele trecute am primit pe marele Facebook un link spre un mix dnb. Vă place dnbu’? Nici mie! Însă mixu’ ăsta are ceva…un ceva care mă face să-i dau play din nou şi din nou!

Pseudonimul lui este D.J. Dyl şi se defineşte ca ‘artistu’ de nicăieri’: mă numesc Costea Eduard, am 19 ani şi locuiesc în Brad. Momentan nu pun muzică nicăieri, mai mult produc şi caut un label cu care să încerc să scot producţiile pe piaţă. Lucrez în Cubase 5 cu diferite VST-uri (deci atenţie ce face băiatu’ ăsta cu nişte scule virtuale, fără studio, mastering etc). Încă nu îmi permit să cumpăr scule mai ‘pro’.

Prin 2005 a început totul: mergeam pe la Andrei Almăşan, el asculta foarte mult acest gen pe atunci; a început să-mi placă foarte mult şi prin septembrie 2010 am încercat să fac primele mixuri, pentru că odată cu maturizarea începeam să înţeleg că muzica asta trebuie să fie mai mult pentru mine. Vroiam să fiu eu acolo, să mă joc cu muzica; la începutul anului 2011 am dorit mai mult: mi-am dorit foarte mult să o fac eu, să fiu eu cel care îi dă viaţă…vreau să fiu eu cel care construieşte acest sentiment auditiv.

Prima dată am încercat cu loop-uri aruncate în Mixcraft, dar nu mi se părea original; apoi am trecut la Fruity Loops: e un program foarte bun, dar eu vroiam mai mult şi atunci am început să învăţ Cubase. Prima piesă dnb ascultată şi preferată a fost D.J. Simon and D.J. Chopper feat Mc Ronin – My Life; culmea e că nu-mi mai amintesc care e prima piesă produsă de mine…
Şi pentru cei care aţi fost cuminţi şi aţi citit până la capăt, nişte piese; un hit:

RMX ft.Dj Dyl-Inside by Dj Dyl 

mixu’ cu care m-o vrăjit pe mine:

Dyl – 25.11.2011 by Dj Dyl on Mixcloud

şi un dnb producţie proprie:

Dyl – dinasty ( clip ) by Dj Dyl 

Eu personal îi doresc mult succes şi să auzim de bine. Nu am decât respect pentru un om care m-a făcut să diger dnb de la primul contact… 🙂

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

4 thoughts on “Un D.J. bun”

  1. ….muzica asta inca mai pastreaza cite ceva din anii 90(si-mi place); nu pot decit sa fiu de acord cu tine Florine. Am ascultat cele 3 piese si clar, inclin spre a doua in a o reasculta. Chiar merita promovat baiatu’.
    Daca stiti pe cineva care sa-l si poata ajuta, de ce nu ?

  2. Eu am făcut tot ce am putut, acum mai trebuie să scoată şi directorii de case de discuri capu’ din cur şi să înţeleagă că în ţara asta nu se ascultă doar Guţă şi Inna! 😛

Scrie un comentariu: