Un neam de gurişti

Bă, v’aţi gândit vreodată că este posibil ca România să fie în starea în care e pentru că noi ca cetăţeni aşa merităm? De fapt, în democraţie se spune că decizia aparţine poporului. Într’adevăr, poporul are putere de decizie până la un anumit nivel. Dar trebuie să aleagă bine. Să luăm pe îndelete:

Suntem într’o situaţie critică, pe care mulţi o consideră mai severă decât criza din 1928-1933. Am ajuns în situaţia asta nu datorită lui Boc sau Băsescu, ci mai degrabă datorită întregii clase politice din ’90 încoace. Să nu aveţi impresia că ţin partea vre’unui politician, pentru mine sunt toţi la acelaşi nivel, şi asta pentru că deşi sunt unii care probabil nu fură, şi ar vrea să facă bine, nu au coloană vertebrală să stea drepţi, şi să arate cu degetul când are ce arăta; şi mai ales nu are nici unul o zvâcnire măcar spre binele comun al oamenilor!

Aşa, am stabilit cine e de vină pentru situaţia în care ne aflăm. Mergând pe fir, responsabili pentru numirea guvernelor de’a lungul timpului au fost preşedinţii. Preşedintele numeşte prim-ministrul şi prezintă guvernul în faţa parlamentului pentru votul de încredere. Mai departe pe fir, preşedintele e ales democratic prin vot popular. De asemenea deputaţii şi senatorii care investesc guvernul cu votul de încredere sunt aleşi prin vot popular. Adică prostimea spune că îl vrea pe cutare în senat, pe ălalalt în parlament, şi pe cela cu stea în frunte preşedinte.

Mai departe, oamenii ăştia ne hotărăsc efectiv soarta. Teoretic, noi le’am dat votu’, ei au grijă de noi. Practic noi le’am dat votu’, ei au grijă să ne jecmănească! Cine e de vină? Mergând pe fir, singurul vinovat e poporul care şi’a ales conducătorii. Eu nu am votat şi nu voi vota niciodată până nu voi fi convins că pot vota un om care să aibă grijă de mine, deci probabil voi muri cu buletinul curat.

O să spuneţi unii că Băsescu a câştigat alegerile prin fraudă. Just! Posibil să fi furat 5-600.000 de voturi, poate 1 milion. Da’ tot îs 4 milioane de retardaţi care l’au votat după episoadele ‘ţigancă împuţită’, ‘armele lu’ Mircea Băşescu’, ‘Flota’, ş.a.m.d.

Azi am ajuns în situaţia critică în care nu mai e nimic de furat, vândut, privatizat, etc… Anu’ ăsta am ajuns să trăim pe exact ce producem. Mai rău, datorăm şi câte 10.000 de euro pe cap de vită furajeră FMI’ului. Bani care au mers în mare parte la BNR, instituţie despre a cărei activitate vom discuta într’un articol ulterior. Mare parte din bani au mers către bănci cu capital străin, şi dacă nu mă credeţi informaţi’vă despre activitatea BNR’ului. Trist? Deloc, este ceea ce am ales noi ca neam de’a lungu’ democraţiei noastre tinere.

E timpul să punem bazele unei economii solide. Adică să vedem ce şi cât putem produce ca să ştim ce şi cât putem consuma. Dar guvernul nostru ce face? În primu’ rând retează. Tot. Şi dacă aveţi impresia că îmi fac griji despre salariul meu de bugetar, vă înşelaţi! Voi bea mai puţină bere cu 25%, şi voi fuma cu aceeaşi cantitate mai puţin, şi am trecut de recesiune. Îmi fac griji în primu’ rând pentru agricultori. În 2009 s’a cultivat doar 50% din suprafaţa arabilă totală a ţării. După tăierea indemnizaţiilor agricultorilor, presimt că se va cultiva şi mai puţin, deci producţie mai mică, venit mai mic. Bună măsură! Mai departe, scad salariile profilor. Adică oamenii ăia înfriguraţi şi îngânduraţi despre ziua de mâine, care numa chef de predat nu mai au, vor fi mai îngânduraţi de acum încolo. Scad salariile doctorilor, care în timp ce îţi umblă la ceas trebuie să se gândească cum se vor descurca cu mai puţini bani…nu că înainte ar fi luat foarte mult… Scad salariile poliţiştilor, iar ăia necorupţi, drepţi şi competenţi vor suferi, şpăgarii vor merge înainte ca şi până acum. Mai mult, şi unii din cei buni vor deveni şpăgari de foame. Scad pensiile, şi pensionarii vor muri de frig şi foame. În concluzie: venituri mai mici, cheltuieli mai mici PIB mai mic, în condiţiile în care noi vrem economie cu plus. Interesante măsuri. Nu sunt economist şi nu am nici o calificare, nici măcar diplomă de bacalaureat, da’ efectele ăstea sunt evidente! Pentru orice retardat.

Vine întrebarea retorică: măsurile sunt bune? În parte da, în parte nu. Nu am nimic împotrivă să mi se taie veniturile cu 25%. Da’ nu de guvernu ăsta. Ştiu că o nouă criză politică ar fi costisitoare şi nu e benefică în aceste momente. Ştiu ce vorbesc, da’ pur şi simplu nu mai vreau guvernu’ ăsta. Nu mai vreau guvern cu politicieni. Vreau la economie un economist cu diplomă şi premii, la interne un poliţist luat din stradă, la educaţie un profesor, la apărare un militar, la justiţie un judecător, etc. Oameni care ştiu cu ce se mănâncă domeniu’ în care taie şi spânzură.

În fine, de ce neam de gurişti? Pentru că e singuru’ lucru la care ne pricepem! Noi gurim că nu mai votăm, că facem grevă, revoluţie, că rupem, că dăm jos guvernu’, şi atâtea alte bazaconii… Suntem şi un  neam de uituci, pentru că uităm trebile ăstea după circa 2 secunde de la rostire… Nu mai departe, acu’ vreo două săptămâni am scris şi am cerut altor bloggeri susţinere pentru un proiect de curăţenie. În afară de două laude şi un promo, fix pula! Deci sunt altfel de gurişti!

Astfel, am  ajuns la concluzia că avem exact ţara pe care o merităm. Atât putem, atât facem. Ştiu că o parte vă spuneţi în sinea voastră că voi nu sunteţi aşa. Aha, aveţi dreptate, deci trebuie să vă înjuraţi mamele că v’au fătat în ţara asta!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

3 thoughts on “Un neam de gurişti”

  1. La concluzia asta am ajuns si eu sincer sa fiu si vad ca si cativa oameni politici(dintre cei “fara coloana”) . Si totusi poate si oameni sunt asa din cauza ca asa au invatat sa fie caci cand vezi in jurul tau atata hotie si tu vezi ca mori cu buzunarul gol te gandesti sa iti bagi pula in ea corectitudine si sa reflectezi spre tine chiar daca asta inseamna sa furi … Respect!

  2. Mulţam de feedback…şi de telefon domnule Tony! Asta e ţara, aşa sunt oamenii!

Scrie un comentariu: