Unde se mai practică evaziunea fiscală în Bacău

Există niște magazinașe în urbea de pe Bistrița unde brusc nu mai funcționează casele de marcat când un cumpărător solicită bonul fiscal. ”Vai, ne pare rău, s-a stricat casa de marcat” sau ”Știți, nu mai avem hârtie ori tuș”. În cel mai bun caz oamenii se aleg cu o bucata de hârtie ștampilată, a cărei valoare fiscală e 0.

Bă, da ce spune totuși legea în cazurile astea? Nu cred că e permisă funcționarea unei unități comerciale care nu poate face dovada intrării banilor în casă sau a ieșirii mărfii din depozit. Dar cum la noi fiscul e ocupat să-i urmărească pe puștii de liceu care nu declară cei 50 de lei primiți pentru piesa de teatru în care au jucat, cine naiba să se mai ocupe de marii evazioniști.

Să nu uit de unde-am plecat. Le dau un pont funcționarilor din sistem. Dragi inspectori de teren, se vând produse de origine animală într-o zonă cu multe depozite, din Bacău. Treceți pe-acolo, măcar în vizită, eventual poate faceți și-un control (asta dacă nu deranjați pe cineva). Nu cred c-o să vă pară rău.

Scrie un comentariu: