Vă fut în gură pentru serviciile prestate!, episodu’ 2

Brădenii care mă citesc ştiu cu siguranţă service’ul lu’ Cîmpeanu, cel mai ocoş dintre service’urile existente pe craca de vest. Un service relativ ieftin dacă e vorba de mâna de lucru, da’ să te ferească bunu’ să cumperi ceva de la el sau de la bar că te jupoaie. De obicei îmi repar maşinile acolo, da’ cu piese din oraş.

Aşa că marţi am purces să schimb un rulment la Frumoasă. Trebuiau schimbaţi doi, da’ unu’ din ei nu catadicsise să ajungă la magazinul la care comandasem. Aşa că l’am schimbat pe primu’, şi după plata reparaţiei şi ciubucarea mecanicului pentru efortul depus (sincer vorbind, un efort destul de consistent), stabilesc cu el că revin vineri (azi) cu celălalt, să’mi facă programare.

E, azi dimineaţă când am poposit la service mecanicu’ respectiv lucra de zor la un Mitsubishi, arhicunoscuta (în zonă) maşină de raliu a domnului Cîmpeanu. Îl întreb dacă îmi schimbă rulmentu’, zice că se ocupă colegu’. Colegu’ zice că îl întreabă pe patron. Patronu’ (fiu’ stimabilului Cîmpeanu) zice că are alte programări şi că să revin în altă zi. Aha, cu siguranţă o să mai revin când coteţu’ porcilor o fi aeroport! Şi dacă vreodată situaţia mă va forţa să revin voi cere şi bon fiscal şi garanţie chiar şi pe un petic de roată. Şi cum mai zicea cineva: Pân’aici aţi avut ciubuc dumneavoastră!

În imediat următoarea activitate a zilei m’am mişcat să plătesc factura la curent. Sigur ştiţi că Electrica, Renel sau cum s’o mai numi căcatu’ ăsta de firmă a schimbat acu’ 2-3 ani sistemul de facturare, pentru o mai bună performanţă. Performanţa principală e că trebuie să îţi autociteşti contorul lunar, şi să plăteşti în baza autocitirii. De asemenea poţi plăti la o lună sau la două luni.

Luna trecută din lipsă de timp şi de atenţie nu am plătit curentu’. Aşa că primesc înştiinţare că am fost trecut la două luni şi că trebuie să anunţ indexu’ telefonic. M’am dus la o tanti casieriţă cu indexul, şi treaba a fost ca şi rezolvată.

Doar că factura care a apărut ulterior în poştă era suspect de scumpă pentru un apartament în care stau ocazional cîteva zile pe lună. Studiez cu atenţie şi găsesc greşeala. Pe factură era trecut şi indexul de la ultima factură, da’ nu era scăzut, deşi era plătită, Mă duc la tanti casieriţa şi îi explic greşeala. Îmi spune că nu poate să mă creadă pentru că ei nu îi apare în calculator dacă am plătit sau nu. După ce o felicit negativ pentru faptu’ că are un calculator pe care poate să se cace dacă nu are nici măcar o bază de date în care să poată verifica dacă am plătit sau nu, purced în căutarea facturii.

Cu mari şi susţinute eforturi o găsesc şi mă duc înapoi. Mă trimite la o tanti secretaură. Asta era ocupată. Stătea la taclale cu altă duduie. După circa un sfert de oră ajung la capătu’ răbdării şi intru peste ele să le întrerup siesta. O expediază pe duduie şi se face interesată de problema mea. Îi zic ce şi cum, la care ea mă întreabă numele casieriţei care a anunţat indexu’. Logic, vă daţi seama că mă prezentasem la ghişeu aşa: ‘Săru’mâna, sunt Ruşanu Florin, vreau să ne cunoaştem mai bine pentru a vă spune cât de mult curent am consumat. Din clipa în care am privit contorul am ştiut cât de mult voi plăti’. Normal că nu ştiam.

Se mai cacă puţin pe ea, caută şi ea într’un calculator din ăla fără bază de date, apoi spune că trebuie să vină proprietaru’ pentru o cerere de recalculare. Îi explic că problema e foarte simplă. Ipoteza: o factură compusă din două subfacturi, din care prima subfactură e deja plătită. Se cere: valoarea celei de’a doua subfacturi care nu e plătită şi pe care prostu’ vrea să o achite pentru a evita penalizările. (clasa I, parcă?)

Ea îmi explică faptul că aşa e procedura. Eu îi explic că nici eu nici proprietaru’ nu avem timp şi chef să umblăm pentru o greşeală pe care au făcut’o ei dimpreună cu calculatoarele lor naşpa fără baze de date. Ea îmi propune un târg: să plătesc factura şi să declar consum zero până ajung cu consumu’ la indexul pe care ea mi’l va calcula ulterior prin adăugarea la indexul de pe factura greşită a diferenţei dintre indexul de pe factura pe care o plătisem şi cel dinaintea lui. Recunosc că mi’am sclintit doi neuroni până am înţeles exact despre ce e vorba. Am acceptat în final scârbit de absolut toate contactele cu funcţionarii publici.

Luând în calcul o altă zi minunată alături de oamenii care mă jecmănesc pentru a’mi face viaţa mai uşoară, vă fut în gură pentru serviciile prestate!

–ŞTIU CĂ VA URMA–

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “Vă fut în gură pentru serviciile prestate!, episodu’ 2”

  1. Si eu sa fut in gura Posta Romana, pentru ca m-au obligat sa ma duc tocmai la gara pentru a-mi ridica permisul! Si sa vezi ce greata pe ele acolo, ca de ce n-am aviz!

    Plicul cu permisul era la ei, trebuia sa-l primesc acasa, dar de unde ca asteptam mult si bine pe baza lor!

  2. Prietene, fii fericit ca macar eu mai arunc cate un ochi peste ghiveciul asta calugaresc jenant pe care il scrii. Asa cum ti-am mai spus, tot ceea ce scrii e un cliseu. Sincer. Avand in vedere varsta pe care o ai, credeam ca ai depasit momentul in care simti nevoia sa te lamentezi public pentru faptul ca ti s-a gresit factura la energie electrica.
    Mai am de facut o singura observatie, aceasta avand un caracter general in ceea ce priveste scrierile tale puerile. Stiu ca ti-ai impus ca standard un limbaj cat mai “viu”,”liber”, sau vreo alta fantasma de-a ta. Intrebarea mea este, daca tot te exprimi atat de “liber”, adica folosind cateva injuraturi care, in minte ta inca nedezvoltata, dau autenticitate textului, de ce nu o faci cu stil, cu inteligenta?
    Ma astept la o replica mai breaza decat cea de mai sus. Stiu ca poti, in ciuda faptului ca esti netalentat.

  3. nu suntem prieteni.nu te obliga nime’ sa pierzi timp citind clisee,si sa’l irosesti pe’al meu sa’ti dau replici cu exact aceeasi unitate de masura.poti avea o parere despre subiectele tratate,nicidecum despre om sau stil de a scrie,nu esti tu in masura sa critici stiluri literare.ma lamentez pentru ce vreau,si mai ales pentru orice lucru cauzat de incompetenta unora care ma sug de bani lunar,pentru ‘servicii’,repet:esti liber sa inchizi fereastra daca nu’ti convine ce citesti.

Scrie un comentariu: