Vă mulțumesc!

Vă mulțumesc tuturor celor care ați viralizat acest articol! Mulțumesc de asemenea tuturor celor care v-ați rupt câteva minute și ați citit gândurile mele, vă mulțumesc și celor care v-ați răpit un minut să scrieți și un comentariu! Vă mulțumesc în numele meu și al fiului meu pentru toate urările și gândurile de mai bine transmise!

Țin să mulțumesc în mod special celor care m-au contactat pentru a mă ajuta din punct de vedere material! Vă asigur că în ciuda dificultăților prin care trecem fiul meu nu duce lipsă de nimic și este foarte bine îngrijit și sper ca gesturile și generozitatea dumneavoastră să se îndrepte către cauze care chiar necesită sprijin material. Vă asigur de toată aprecierea mea și cât timp mai există oameni ca voi, țara asta nu e chiar pierdută.

Mulțumesc și celor care deși au o părere diferită au ales să și-o exprime într-un mod decent! Chiar și celor care au scris comentarii din care nu am înțeles ‘ce-a vrut să spună poetul’. Unii dintre cei care nu au fost de acord cu punctul meu de vedere m-au acuzat de diferite felurite, nu-i bai, e opinia fiecăruia și niciodată nu am cenzurat pe nimeni.

Înainte să răspund punctual unor comentarii, vreau să fac câteva precizări: sunt apolitic, nu am făcut parte niciodată din niciun partid politic. Sunt genul de om pe care niciun partid nu-l poate cumpăra: nici cu 100 de lei la salariu, pensie sau ajutor social, nici cu majorarea salariului minim, cu nimic; genul de om de care toate partidele se tem, tocmai pentru că nu îl pot cumpăra (cam toți ăia care protestează în perioada asta sunt la fel).

Sunt spălat pe creier? Probabil, dar când mă uit în jur, prind curaj, vorba aia. Sunt manipulat? Naiba știe, toți suntem manipulați într-o mai mică sau mai mare măsură, dar eu nu cred că pot fi manipulat într-o direcție care să afecteze negativ viitorul copilului meu. Am îndoieli? Doar un prost nu are îndoieli, de aia încerc să privesc și ‘cealaltă parte’, încerc să găsesc argumente. Doar că pentru ce face politicul zilele astea nu prea găsesc.

Un anume domn Dan îmi spune că am un caracter infect. Dacă prin faptul că m-am săturat de jigodismul din politica românească și vreau un viitor mai bun pentru noi am un caracter infect, îmi asum asta! Domnu’ Dan, nu ‘derbedeii’ au adus familia prim-ministrului în prim-plan, ci doamna Grindeanu, alegând să pună familia paravan între soțul dumneaei și tăvălugul de invective adresate pe bună dreptate prim-ministrului.

Domnul Nicu îmi explică că în iunie la ora 22 e lumină și că e bine să lucreze Guvernul noaptea și că nu noi facem ordinea de zi, ci ‘cine trebuie’. Sounds so much like ‘altă-ntrebare!’ Să nu învinovățesc pe nimeni că am datorii, că le-am făcut singur și și el are și nu schelălăie. Domnu’ Nicu, dacă făceam rate să îmi cumpăr o casă sau o mașină frumoasă, nu ‘schelălăiam’, nu ‘schelălăi’ oricum. Da’ eu am făcut rate ca să plătesc niște servicii medicale, de care un pacient oncologic ar trebui să se beneficieze gratuit. Domnu’ Nicu, prima lor urgență a fost să scape niște băieți deștepți de pârnaie și să le dea un pic de liber la furat, eu refuz ‘să vedem ce le poate capu’, s-ar putea să ne dăm seama prea târziu ce le-a putut!

Doamna Alina îmi spune că și ordonanța prin care s-au mărit salariile profesorilor tot noaptea s-a dat și n-a comentat nimeni și că se dau noaptea legi folositoare pentru unii măcar. Păi tocmai asta e, doamna Alina că se dau legi ‘folositoare pentru unii’. Una e un artificiu fiscal (mărirea salariilor în sectorul bugetar), alta e modificarea Codului Penal, nu trebuie să fii doctor în drept pentru a înțelege diferența de impact între cele două demersuri.

Cât despre problema care ne macină în zilele astea, uitați-vă le ei cum ne ignoră, cum ne persiflează și ne privesc de sus de pe tronurile lor de privilegiați. Uitați-vă la ‘ni se cuvine’-le care se revarsă din ei. Uitați-vă la ‘toți sunteți proști, doar noi știm’-ul pe care-l afișează. Uitați-vă la dosarele lor de corupție și la averile lor nejustificabile, care, desigur, nu au legătură între ele. Dacă vouă vi se pare că ăștia sunt oamenii potriviți să nu conducă, e problema voastră. Eu refuz acest abuz! #rezist

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

3 thoughts on “Vă mulțumesc!”

  1. Domnule Florin, felicitări! N-am fost un fan al Facebook-ului, cu toate că stau cu PC-ul în față toată ziua (fiind informatician la un liceu din Moldova) și vrând-nevrând… Dar… de când au început protestele în Piața Victoriei și în toată țara… mi-am zis: Ce faci? Ai CorelDraw, ai Photoshop, toată viața ai urât comunismul, ți-a plăcut Winnetou și… nimic?! Și am început și eu, cu modestele mele mijloace/calități/idei să ajut mișcarea asta excepțională din punct de vedere al bunului simț, prin inventivitatea, inteligența, umorul (nu în ultimul rând), de care a dat și continuă să dea dovadă. Cum? Prin comentarii, prin postări, prin imagini photoshop-ate puțin (câteodată mai mult)… N-am umblat după like-uri (cu toate că doamnele – mai ales- m-au înebunit zilele ăstea!). De ce? Pentru că, din întâmplare, am dat de postarea unei tinere din Teleorman care era extrem de supărată de faptul că toți glumeau (la facultate, cred) când auzeau de unde este. Cum am făcut, ce am scris, cum am încurajat-o, (i-am spus și ce pățesc vasluienii sau botoșenenii cu colegii de facultate la Iași) nu mai țin minte dar m-am trezit zi și noapte bombardat de like-uri. Ce “fericită” era nevastă-mea! De atâtea aprecieri, cred… Am fost onorat să fiu apreciat de un Oreste Teodorescu, de un Adrian Papahagi, de Academia Cațavencu (prin intermediul d-nei Corina Băcanu) și de mulți alții și… repet, fără dorința de a avea cât mai multe like-uri sau de a poza în ceea ce nu sunt. Sunt un român simplu, care a considerat că trebuie dezgropată securea războiului împotriva șobolanilor roșii, împotriva incompetenței, împotriva nonvalorii, minciunii. Îmi pare rău că n-am avut inspirația, când mi-am schimbat numele pe Facebook în Winnetou România, nu Winnetou Apache! Dar, după vreo 30 de zile… change! Am primit și înjurături drăguțe din cauza asta, da! Voia un ciumpalac (sau șobolan, nu mai știu) să-mi explice ce cu cultura indo-americană, că Karl May n- a fost niciodată în America…și dă-i înjurături… I-am răspuns (civilizat, cât am putut) că ne despart mulți metri cubi de carte, de bun simț, de cultură, de multe, că Winnetou poate reprezenta și altceva decât poate să înțeleagă mintea sa îngustă de neocomunist șobolan roșu! Cu așa indivizi n-ai cum să vorbești de spiritul de libertate, de prietenie (Old Schatterhand),de.. dar ce mai. Mă bucur că mi-ați dat posibilitatea să mă exprim în paginile dumneavoastră și vă doresc tot binele din lume!

    Cu stimă,
    al dvs. Winnetou Apache
    (Winnetou Romania peste 30 zile – de… regula Facebook-ului!)

  2. Va felicit , domnule , pt. articol !!!!!! Tot ce ati raspuns d-nei Grindeanu e perfect adevarat, multi din noi gândim la fel in aceste zile tulburi pt. poporul nostru. Sa dea Domnul sa se termine bine pt. tara, sa scapam intr-un fel de sacalii astia !!!! Va urez multa sanatate si putere , sa ajungeti sa va bucurati si mandriti de baietelul dv. !!!

Scrie un comentariu: