Vacanță!

Am descoperit că pot vorbi spaniolă. Știam că o pot înțelege, am avut și eu perioada mea cu telenovele (la naiba, m-am dat de gol) dar nu știam că pot scoate și eu câteva cuvințele în spaniolă.

E absolut superb aici (în Spania, v-ați prins, nu?), mă simt super de bine. Azi am fost la cumpărături într-un mall din Toledo, Luz del Tajo, o imensitate de mall. Am ajuns acolo pe la 2 și la 6 când am plecat nu apucasem să mergem prin toate magazinele. Cel mai tare a fost când am mers să mâncăm. La restaurantul respectiv treaba mergea cam așa: îți alegeai un meniu, te așezai la masă, venea chelnerul și îți aducea garniturile adică orez, fasole (se cheamă într-un fel la ei, nu mai țin minte), cartofi prăjiți, salată și sosuri, apoi venea un altul din 5 în  minute și îți aducea diferite feluri de carne preparată în diferite feluri (de pui, de porc, de vită, mai în sânge, well-done etc.). Tu încercai din toate și puteai repeta orice fel de carne fără să plătești în plus. Diferența dintre meniuri o făcea diversitatea cărnurilor aduse. Absolut delicios! La un moment dat, i-am zis chelnerului No mas (hi hi) deși el voia să mai aducă, pentru că nu mai puteam mânca nimic.

Din ce am putut observa până acum, spaniolii sunt oameni călduroși, primitori dar, cel îmi place la ei este faptul că ei lucrează în viteză, sunt foarte rapizi, trecând peste politețurile inutile și tratându-te ca pe unul de-al casei. Asta am văzut până acum, dar revin cu detalii.

Și înainte să uit: Ce poți să mai vrei de la viață când ai așa ceva?

 

 

 

 

 

 

 

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

4 thoughts on “Vacanță!”

  1. Poate chelnerii cautau sa treaca cit mai des pe la masa ta si cautau motive. 🙂
    In rest toate bune.

Scrie un comentariu: