Vocea mută și agramată a patinoarului din Arad

În cazul în care nu știați sau ați uitat, Aradul are un patinoar artificial care a costat peste un milion de euroi. Da’ e mișto, poate fi folosit vreo cinci luni pa an, dacă e destul de frig…adică, no’, dacă nu-s măcar -5 grade, instalația de răcire nu face față și canci gheață. Cam cum era și pe la patinoarele ad-hoc, pe care le făceam noi, când eram mici, în fața blocului – gratis, vorba zgârcitului.

Niște băieți de la vestic.ro l-au căutat pe domnul inginer Puha Nicolai, directorul RECONS SA, firmă subordonată Primăriei Arad, care se ocupă cu administrarea patinoarului. Doar că nu, domnul inginer e director pe tarlaua lu’ ta-su’ și n-are chef să dea explicații nimănui…sau e mut.

Am găsit în schimb, pe Facebook, o pagină intitulată Patinoarul Arad, administrată de o persoană care pare că știe ce și cum se mișcă pe acolo, dar se pare că nu știe cum se scrie în limba autohtonă:

Aseara sa refacut gheata si este numai buna pentru patinaj ,haideti sa facem putina miscare ,va asteptam cu drag!

Astazi 1 ianuarie va fi deschis patinoarul va asteptam incepand cu ora 18:00 serile de patinaj incep la ore pare (10,12,14,16,18,20)pretul unei seri de patinaj este de 11 lei cu patinele dumneavoastra sau 16 lei cu patinele noastre , La multi ani ! Si va asteptam cu drag la putina miscare!

patinoar

Etc. Toate postările de acolo sunt monumente de agramatism. Nu știu cine administrează pagina, pare că doamna care se ocupă și cu curățenia. Dacă e altcineva, se impune un test de gramatică de nivelul classei a șasea printre angajații Primăriei Arad și ai firmelor din subordine; cine pică se duce înapoi la școală și lasă pe altcineva!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “Vocea mută și agramată a patinoarului din Arad”

Scrie un comentariu: