Vreau să învăț politică

De ce? Pentru că sunt și eu curioasă de ce se tot ceartă aștia ca tâmpiții pe la emisiuni tv, în presă, pe la întruniri, etc. Vreau și eu să știu care-i faza!

Este evident faptul că sunt total pe lângă și nu am cea mai mică idee cu ce se mănâncă politica, ba, mai mult decât atât, habar n-am care sunt miniștrii, deputații, parlamentarii și toți ăștia. Ținând cont de treburile astea, am tot întrebat în stânga și-n dreapta cum să fac să învăț și eu politică și cică primul pas ar fi să citesc ziarele și să mă uit la emisiuni de politică.

Zis și făcut! Am luat colo-frumușel Evenimentul și am început să citesc toate articolele alea ce, cu doar o zi în urmă, mi se păreau extrem de neinteresante cu speranța că voi avea tăria să le citesc până la capăt. Și am reușit și iată ce am învățat eu azi:

1. Gheorghe Nichita este primarul Iașului

2. Înainte de nea’ Gheorghe ăsta a fost Constantin Simirad, dar acu el e super tare, ambasador în Cuba din bunăvoința președintelui

3. Ion Iliescu este președintele de onoare al PSD-ului, Liviu Dragnea secretarul general

4. Constantin Simirad, membru PSD, este și președintele Consiliului Județean Iași și se ceartă cu consilierii USL  din cauza unei clădiri, care ar trebui să fie sediul Consiliului. Dar, se ceartă consilierii între ei de la bani, evident și cică Simirad nu dă suficiente informații și cică ăștia de la USL sunt lași că nu vin la ședințe.

5. Dalkia România a preluat CET Iași (nu știu ce legătura are asta cu politica, dar o legătură are sigur) însă nu au făcut nici un contract. Dalkia a preluat și angajații CET, dar nu pe toți că erau prea mulți, nu munceau și luau super salarii. Dalkia prestează servicii, de fapt și de drept, pentru primăria Iași, și cică , primăria va trimite de acum ieșenilor facturile la căldură

Cam asta am învățat eu azi. Cine vrea să ofere informații și să mă ajute să învăț politică este binevenit să o facă.

Later edit:

Am uitat de:

6. Toată lumea îl urăște pe Băsescu

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

5 thoughts on “Vreau să învăț politică”

  1. eh, Adriana, pai nu sunt si astia ambasadori pe viata, si wikipedia uneori uita sa se updateze:)))
    Cat despre ce te intereseaza pe tine…..eu sunt satul de politica si nici macar nu fac parte din ea. o sa iti explic in cateva cuvinte foarte simple ce reprezinta de fapr politica.
    Deci sa incepem: politica nu reprezinta nici mai mult nici mai putin decat impartirea ciolatunui!ATAT! in fine, mai este vorba si despre sustinerea celorlalti, dar si aici tot la ciolan se ajunge, pentru ca nimeni nu iti da ce vrei daca nu ii dai ce vrea el. Si niciodata n-o sa ajungi sa ai sustinerea tuturor pentru ceva, pentru simplu fapt ca omul este lacom si cand vor vedea ca esti gata sa accepti toate cerintele lor, mereu vor mari miza. De aici vesnicele certuri in politica. Toti incearca sa apuce cat mai mult. Stiu suna fosrte simplist, de aceea nu oricine este in politica!
    Ah, si inca ceva, la facultati , toti profesorii o sa incerce sa te convinga si sa te invete ca politica este despre dogme, ideologii si alte chestii d’astea care suna frumos. Mai ales la noi in Romania, a incetat de mult sa mai functioneze pe principiile astea politica! Na ca m-am lungit, sper sa-ti treaca repede chestia asta cu politica!

Scrie un comentariu: