Vreau să ucid un ‘dizainăr’ de siteuri cu piese auto

De la o vreme, ştergătoarele de parbriz ale Frumoasei au tot dat semne de oboseală. Până joia trecută când, subit şi unilateral, au decis să se oprească pentru vecie. Mişto moment, era tocmai vremea potrivită pentru ştergătoare stricate… Verdictul pe care-l bănuiam a fost confirmat: motoraşu’ a sucombat în urma unui infarct de rotor (mă rog, cel puţin aproximativ aşa s-ar traduce replica mecanicului ‘se futu motoraşu’).

Aşa că dă-i şi caută tractoraşe motoraşe. Nu se există. Nici unde. Nincs. Nada. Niente. Nothing. Aşa că dă-i şi caută pe net. E, şi aici ajungem la motivu’ pentru care aş ucide un dizainăr din ăsta de site pentru firme/magazine de piese auto. Fie că te uiţi după piese noi sau din dezmembrări, siteurile de profil sunt penibile spre sinistre.

Dizainurile par ori vechi, din epoca internetului picurat cu biţi în modem, ori ciopârţite cu o drujbă ştirbă. Se mişcă ca nişte cururi puturoase, au texte suprapuse peste butoane, butoane care nu fac nimic şi, în mare parte, nici un strop de informaţie utilă. Multe îţi cer datele maşinii, doar ca să-ţi spună că n-au nici o piesă de la maşina respectivă…da’ poate vrei un ulei de motor?

Mai sunt şi cele de genu’ unei pagini aruncate în negura internetului, pagină pe care scrie doar că aparţine firmei cutare, care are adresa şi numărul de telefon cutare; fără să-mi spună dacă firma cutare vinde cauciucuri, piese sau maşini întregi.

De fapt, în mintea piesarilor auto, cred că internetul e un fel de carte de telefon online. Dap, pentru că nu găseşti nici o informaţie, dacă nu suni; siteurile sunt acolo cu simplul rol de a te anunţa că Gigel şi-a deschis firmă de piese auto sau de dezmembrări şi atât. Să nu mă apuc să analizez şi aşa-zisele ‘agregatoare’ de anunţuri cu piese, că îmi puşcă o venă, de nervi.

Aşa că, dacă ştiţi vreun dizainăr care face siteuri pentru firme de piese auto, să-mi comunicaţi, vă rog, adresa lui, să-i sparg un disc de frână de cap! 😛

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

4 thoughts on “Vreau să ucid un ‘dizainăr’ de siteuri cu piese auto”

  1. Buna Florin,

    M-am amuzat teribil citind articolul de mai sus si as fi curios daca ai ajuns vreodata pe http://www.sparts.ro. Incercam sa schimbam un pic peisajul pe care l-ai mentionat prin a pune la dispozitie o platforma de cautare pentru piese auto. Mai exact, spui ce ai nevoie si magazinele de piese auto inscrise la noi iti vor raspunde fie cu o oferta de pret fie cu intrebari daca nu e foarte clar ce ai nevoie.

    Cezar

  2. Salut! Am ajuns şi la voi şi m-am blocat la seria şasiului, pe care nu o aveam la îndemână, pentru că maşina era la service şi cartea de identitate pusă bine undeva de nevastă-mea. E o prostie să ceri ca criteriu obligatoriu seria şasiului, din moment ce multe piese nu depind de ea, plus că sunt multe piese interschimbabile între maşini de modele şi chiar mărci diferite. Plus că mulţi dintre colaboratorii voştri nu se sichisesc să răspundă la mailuri. Dacă vrei să dezvolţi unsite cu care să dărâmi concurenţa, dă un mail la florin.rusanu@talentirosit.ro. Am nişte sfaturi beton. Gratis. Sau, mă rog, pe o bere.

  3. Sa stii ca nu doar site-urile de piese auto arata jalnic, cauta “vrajitoare” sa te crucesti la modul in care isi prezinta serviciile “vrajitoarele online” :))

Scrie un comentariu: