Vrei să fii chestor (general) la 35 de ani? În România este posibil

Normal că vrei. Şi eu aş vrea. De fapt, cui nu i-ar sta bine cu steaua cea mare pe umăr şi cu un venit lunar mai mult decât decent? Nu ştiu însă care sunt mijloacele. Dacă vă veţi uita aici veţi vedea că e posibil. Din 1997 până în 2009 persoana în cauză a trecut de la gradul de subinspector (sublocotenent) la cel de chestor. Şase avansări în 12 ani. Şi ce avansări. Legea nr.360 din 6 iunie 2002 privind Statutul poliţistului menţionează că de la primul grad până la cel de chestor trebuie îndeplinit un stagiu minim total de 20 de ani în gradele anterioare. Faceţi voi calculele. În M.A.I. chestorul este echivalentul generalului de brigadă din armată.

Vă daţi seama cu ce avânt s-ar duce tinerii absolvenţi de liceu la Academia de Poliţie dacă ar şti că au posibilitatea ca în doar 12 ani să ajungă chestori sau generali. Dar asta nu e tot. Se poate mai bine de-atât. Clicktgv ne informează că un şef de sindicat, care ar fi trebuit să reprezinte interesele poliţiştilor, a ajuns din plutonier comisar-şef. Culmea, tot în 12 ani. Adică din subofiţer a trecut la ofiţeri şi ghiciţi ce. În patru ani a fost avansat de patru ori, ceea ce…parcă bate puţin la ochi. Trebuie să fie foarte priceput omul ăsta.

Alte chestii interesante şi cel puţin bizare am citit şi pe forumul poliţiştilor din România. Iar dacă luăm în considerare declaraţia ministrului de la interne, care spunea că are în sistem vreo 30.000 de mii de piloşi, în mod sigur n-avem de ce să ne mai facem cruce. Acum ar trebui să-l aşteptăm şi pe cel de la justiţie. Că ştie mai toată lumea ce s-a-ntâmplat la examenele pentru locurile din penitenciare. Acolo câţi piloşi or fi?

3 thoughts on “Vrei să fii chestor (general) la 35 de ani? În România este posibil”

  1. Am zis eu ca au avansat cu ajutorul pilelor? Sau al polizoarelor? 😀 Sau ca ar putea cineva s-o faca? Pur si simplu ma documentez pentru ca mi-ar placea sa fiu chestor sau macar comisar. De-asta si caut raspunsuri.

Scrie un comentariu: