Vrem să muncim! No shit?

Deja îi plin peste tot de gogi care vor de lucru. La protest, pe forumuri, bloguri, Facebook etc.

Să o luăm matematiceşte: se dă un dude care vrea de lucru. Se cere loc de muncă pentru dude.

Datele problemei:

ce studii ai? Studiile îţi fac o mică idee despre omul cu care stai de vorbă. Depinde şi de ce fel de studii vorbim. Liceul la seral îi doar o formalitate, nu ‘studii’. Facultatea la FF şi ID îi tot de formă. Chiar şi facultatea la zi, pentru o mare parte a studenţilor îi doar un pretext pentru a sparge banii părinţilor la oraş.

ce ştii să faci? Studiile fără experienţă îs cam degeaba. Îi plin de manageri care n-ar fi în stare să conducă o şaormerie, de economişti care nu ştiu ce-i TVA-u’ şi de licenţiaţi în sport. Dar când întrebi de un internship, de o practică, de un job în timpul liber sau pe timpul verii, mai rămân foarte puţini absolvenţi eligibili.

Şi, chiar dacă ai diplomă de inginer în construcţii, eu nu te-aş pune inginer la firma mea, din prima. Să-ţi rupi cârca ceva timp, să ştii ce fac oamenii pe care-i conduci şi să ştii unde te întorci dacă nu-ţi faci treaba cum se cuvine. Majoritatea antreprenorilor gândesc aşa.

unde ai căutat de lucru? Ştiu că auzi zilnic, în stânga şi-n dreapta despre tot felu’ de gogi care nu-şi găsesc de lucru şi eşti descurajat. Da’ în câte locuri ai fost tu personal? La câte interviuri? La câte firme, să întrebi? Dacă număru-i sub doi/două pe zi, ia pancarta aia cu ‘vrem locuri de muncă’ şi bagă-ţi-o-n cur!

Deci înainte să mai urlaţi după locuri de muncă, puneţi-vă întrebările de mai sus. Pa!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Vrem să muncim! No shit?”

  1. Foarte adevarat ce ai spus si extrem de trist. Eu am ajuns in stadiul in care imi e rusine sa recunosc ca sunt student cand am vazut ca sunt colegi de ai mei in anul 4 care nu stiu sa citeasca….ce sa mai vb de o umbra a penumbrei de ceva mai banal decat cultura semigenerala 😐

Scrie un comentariu: