What’s the hurry?

Văzând că majoritatea persoanelor din jurul meu şi de vârsta mea sunt ori în relaţii serioase, ori fac nuntă sau chiar copii, m-am gândit ca eu să persist în dorinţa mea de a rămâne singură şi fericită. Acum ceva timp mă sună o prietenă şi îmi zice că o amică de a ei este insărcinată. Evident, reacţia mea a fost Vaaai şi face avort?. Nu, Adriana. E copil dorit., veni răspunsu.

Ceeee???!!! Copil dorit?!!!! La vârsta noastră?!!!! Am rămas şocată. Nu ştiam că deja am ajuns la vârsta la care să ne întemeiem familii. Şi să nu-mi veniţi cu fraze gen Părinţii noştri, când erau de vârsta noastră….. Fraţilor, alea erau alte vremuri. Ei au crescut cu alte concepţii şi totuşi unii dintre noi se încăpăţânează să rămână la aceleaşi idei învechite care nu se mai aplică vremurilor noastre.

Bine eu nu judec, e cum am zis mereu Orice te face fericit. Dar, nu pot să nu mă întreb: De ce atâta grabă? De ce ne grăbim să preluăm responsabilităţi care clar ne depăşesc? De ce să nu ne oprim un pic şi pur şi simplu să ne bucurăm de viaţă??

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

7 thoughts on “What’s the hurry?”

 1. Hihi, forever alone. Nobody loves you and you look for the problem elsewhere.
  Don’t worry, you’ll have enough time on menopause.

 2. O sa vezi, pe la 30 si ceva de ani, care-i chestia cu graba… Problema e ca s-ar putea sa fie cam tarziu.
  Nu mi-am propus sa dau lectii nimanui, dar ne-am obisnuit prea mult sa traim clipa (sau, ma rog, sa credem asta…) si mai putin sa vedem lucrurile in perspectiva.
  Suna desuet, stiu, dar asta e.

 3. Am trait-o, intr-adevar. Acum nu mai sunt decat o palida umbra a celui de atunci.
  Stii, la 20 de ani ma gandeam ca viata poate fi traita ca un foc de artificii, scurt si intens, sau ca o lumanare, lent si… plat… Am ales prima varianta. Nu pot spune ca-mi pare rau, per total. Sunt si dezavantaje, insa, de care nu-ti dai seama pentru ca focul de artificii iti acapareaza toata atentia. Plus ca, in principiu, intelepciunea nu e apanajul tineretii…
  O seara buna!

 4. Copil facut la 31, cu cezariana care lasa ce lasa in urma. Coloana intepenita pe la 33 cind pleaca bine dumnealui pe propriile picioare si alergi de nauc dupa el…bastonase si liniute in jurul lui 38, rabdarea dusa cu pluta pe apa Bistritei la schimb cu dereglari hormonale care te arunca de colo-colo, poate chiar si-ntr-o menopauza precoce deloc de dorit(si aici e tragedia tragedie pt. femeie), s.a.m.d.
  In alta ordine de idei, nu degeaba au spus specialistii ca femeia are perioada indicata( si benefica) de a procrea intre 20-25 de ani iar barbatul in jurul lui 25.

 5. Gandeste-te ca tu iti traiesti viata pana la vreo…40 de ani, sa te saturi de tot. Dup-aia faci un copil. Iti dai seama ce inseamna pentru un adolescent macar sa spuna ca ma-sa se apropie de 60 de ani? Ca sa nu mai spun ca ai sa fii mult mai rigida in gandire, o sa va intelegeti greu. Ai sa incepi sa te ramolesti, copilul profita si o ia razna, face ce vrea el… Ca sa nu mai spun ca o s-o luati razna impreuna, el la pubertate, tu la menopauza. Sotul evident ca o sa se ramoleasca si el iar copilul…treaba lui, sa se descurce.

  Si sa vezi distractie pe capul tau cand strainii o sa te creada bunica lui 😉

  N-am copii, dar am parinti in varsta tare. In prezent, mai mult eu sunt mama si ei copiii 🙂

Scrie un comentariu: