Zapada buclucasa

Cred ca ati mai auzit astazi de mai bine de o suta de ori ca a nins, asa ca voi incerca sa ma abtin si sa nu va dau si eu vestea minunata (chiar nu sunt sarcastica).

Nu-mi place frigul, insa nimic nu se compara cu frumusetea zapezii si se pare ca nu doar eu sunt fascinata de acest fenomen. La fel de impresionati sunt si muncitorii care lucreaza la strada de “Strapungere a strazii Mihai Viteazu cu 9 mai”. Astazi au sistat lucrarile si, probabil,  i-au multumit lui Dumnezeu pentru minunea ce ii ajuta sa mai stea putin degeaba. In mod normal, in timp ce eu mergeam spre scoala, vedeam lucratorii la locul cu pricina. Azi, nimic. La pranz, la fel. Era unu’ mai amarat care nivela pamantul, iar restul stateau si discutau sau admirau peisajul.

Dar nu doar lucratorii sufera din cauza zapezii ci si elevii. A fost imposibil sa stai mai mult de cateva minute in curtea scolii deoarece riscai sa te trezesti in cap cu o bomba de gheata. De asemenea, cu mic cu mare, fumatorii inraiti nu au mai luat calea fumoarului ci au mers cu totii la toaleta. Nu de alta, dar nu cumva sa le inghete mainile saracilor elevi.  Astfel stau si ma intreb ce vina am de trebuie sa suport fumul dens din bai ?

Un alt fenomen ciudat s-a petrecut la intrarea din spate a liceului unde au aparut, deodata, foarte multe scaune. Mai bine zis, au aparut vreo doua mormane destul de maricele de ziceai ca azi nu ar fi nins ci ar fi plouat cu scaune. Foarte bine ca au shimbat scaunelele antice, insa de ce nu le-au depozitat in alta parte? Daca se intampla sa treaca domnul presedinte in acel moment pe acolo? Da, stiu, sansele sunt minime si pe asta s-au si bazat. Dar niciodata nu se stie cine si cum va face reclama liceului.

Trecand peste toate astea, ignorand fumul, gheata, fleoscaraia  sau chiar neglijenta, pot afirma ca m-am bucurat de prima zapada a acestui an cum nu m-am mai bucurat de foarte mult timp.


5 thoughts on “Zapada buclucasa”

  1. Legat de muncitori,am si eu catva care lucreaza langa blocul meu si unu intr-o zi pe la 2 care se angaja cu mult prea mult spor in munca,ii spunea sefu :”mai incet viorele,ca timpu trece,prostu plateste”.Cat despre scaune,probabil venea un masina care sa le ia de langa poarta iar daca nu,o fi vrut sa blocheze si al 2lea fumoar al liceului:D

Scrie un comentariu: