Zărăndan lovește din nou

Să te plimbi cu un aparat foto la gât până te cunoaște un oraș întreg drept “prostu’ ăla cu aparatu’ legat de gât” și să faci tot poze nașpa e destulă dovadă că ar trebui să-ți cauți alt job. Să îmbătrânești în presa arădeană și să fii după atâția ani tot ‘cel mai prost din curtea școlii’, cum s-ar zice, e o contraperformanță extrem de greu dacă nu chiar imposibil de egalat, având în vedere ce tentativă de presă are Aradul.

Însă jurnalistul cu brânză sub unghii perseverează și probabil va rămâne în istoria urbană a Aradului drept cel mai longeviv și în același timp fără nicio tangență cu presa jurnalist. Dincolo de faptul că omul a înțeles din meseria de fotoreporter că trebuie să facă milioane de poze proaste și să le verse la grămadă pe net, pe unde apucă, pare că a înțeles și că a scrie un editorial înseamnă a pune întrebări idioate.

Vasilică, uite un pont, de la un non-jurnalist: înainte să te apuci să scrii lucruri care îți aduc o ploaie de mui critici, te documentezi puțin – că e simplu, câteva cuvinte cheie, două clickuri – și afli că peste o treime din accidente sunt produse de tineri până în 30 de ani (da, știu că pe tine te doare undeva, că articolu’ ți-a adus trafic mișto, da’ credeam că la vârsta dumitale știi că în unele domenii calitatea primează cantității).

Logica ne spune deci că n-au a face seniorii cu numărul mare de accidente din Românica, da’ na, eu sincer nu te bănuiesc de prea multă logică. Vasilică, tendința asta de a interzice și reglementa excesiv e o reminiscență a comunismului, ți-o fi ție dor de el, da’ pe vremea aia probabil ar fi trebuit să mergi la muncă, nu să scrii tâmpenii cu pretenții de opinii.

Altfel, mi se pare foarte trist că oameni de calibru’ ăsta trăiesc din presă într-un oraș mărișor. Foarte trist.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: