Zile însorite

Nievasta irosită o pus oala cu supă pe maşină, că se face mai repede şi nici nu consumă gaz. De fapt pe aragaz nu mai poţi găti pentru că flacăra fuge-napoi în arzător, de căldură… O babă chiar 0 dat foc la nişte hârtii, pe marginea drumului, să se răcorească. Aş, flacăra o fugit repede la umbră! Copiii nu mai merg la baltă, se scaldă în asfaltu’ de pe strada mare, că s-onmuiat.

Îi atât de cald încât de vreo două zile mă piş praf. Serios, nu mai fac piş-piş, fac puf-puf, când mă duc să dau mâna cu un domn. Atât de cald încât am băgat un frigider în alt frigider, să am şi io o bere mai jos de 40 de grade. Lacu’ Irosit, de la capătu’ satului, s-o transformat în ciorbă fierbinte de peşte.

Şinele de cale ferată îs atât de maleabile încât am văzut nişte copii făcând fundiţe şi girafe pă ele; din firele de curent picură picuri de metal topit. Mureşu’ şi-o deviat albia pe la umbră. Un pâlc de copaci o făcut miting în faţa primăriei, cerând aer condiţionat în păduri.

Cămila lu’ Ioji baci, adusă anu’ trecut din Sahara, pe post de măgar la stână, o făcut insolaţie. Se zvoneşte că mumia lu’ Tutankamon s-o trezit şi-o cerut o gură de apă. Turiştii de la Costineşti merg doi kilometri prin deşert pentru a ajunge la apa mării.

În toată fierbinţeala asta, mi-am adus aminte de o piesă de pă vremea când eram io tânăr şi care acum îi mai actuală decât oricând. Ai avut dreptate, bă’ Puya!, zilele însorite chiar nu-s departe!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “Zile însorite”

Scrie un comentariu: