WTF-ul zilei: Ora lu’ Pământ

De vreo doi ani, avem un obicei tare ciudat: ăla de-a stinge luminile pentru o oră, chestia asta ajutând la…da. Bun, deci stingem luminile, oprim plasma şi…stăm pe net de pe telefon/tabletă. Care, dup-aia, ghici ce? Trebuie încărcat/ă.

Sau, după cum am auzit, prin unele mari oraşe se ţin concerte. Aici sunt două variante: ori urlă artiştii fără să-i audă nimeni, ori se consumă nişte curent cu nişte boxe. Cred că se va merge pe a doua variantă.

Bun, să nu înţelegeţi că am ceva cu aşa-zisu’ eveniment, doar că nu înţeleg treaba cu curentu’… Păi, din toate energiile cunoscute de omenire până acum, electricitatea îi cam cel mai curat, sigur şi nepoluant tip de energie. Să stingi lumina o oră, seara, în weekend, e ca şi cum ai da gol după ce se termină meciu’. Pen’ că marii consumatori de energie se odihnesc la ora aia.

De ce nu se opreşte, spre exemplu, traficu’, într-o zi şi la o oră de vârf? De ce nu se opresc marii poluatori pentru o oră? Şi mai sunt atâtea alte lucruri care s-ar putea face şi care poate ar da o oră de viaţă în plus obositei noastre planete. Da’ nu-i stres, stingem lumina o oră şi ne-am scos pe anu’ ăsta. Facem un live tweet de la Ora lu’ Pământ?

P.S. Să nu uităm sfaturile primite anu’ trecut! 😀

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

5 thoughts on “WTF-ul zilei: Ora lu’ Pământ”

  1. Ideea e ca mijloacele prin care se produce electricitatea sunt foarte poluante, tinand cont ca la noi electricitatea se produce in principal prin arderea carbunilor si a altor substante potrolifere, nu ca electricitatea e cel mai curat tip de energie.:) A, si cica lumina artificiala se afla in topul surselor incalzirii globale.

  2. @Tom ai dreptate…doar că nu. Consumul intern din România e asigurat în proporţie de vreo 60% din energie electrică curată, faţă de doar 40% acu’ reo 10 ani. Cât despre încălzirea globală, e un fenomen mult prea complex, pentru a putea aprecia. Oricum, mulţi oameni de ştiinţă susţin că încălzirea globală ar fi un proces preponderent natural…

Scrie un comentariu: